БлогКрасота и Здраве

Как да изберем цвета на дрехата според сезонния тип на личността?

Как да изберем цвета на дрехата според сезонния тип на личността?

Типовете са четири, колкото са и сезоните.

Зимен тип

Хората от този тип имат бледа кожа, но цвета на косата и очите са контрастни. На тях подхождат ярко и небесно синьо, тъмно червено, бяло, черно и тъмно сиво. Просто спазвайте основното правило – изберете цвят контрастен и наситен. Така няма да изглеждате безлични и сиви. Една тематична тениска би ви стояла чудесно.

Летен тип

Този тип личности са отново с бледа кожа, но имат светла коса. Най – подходящите цветове за дрехи са пастелните тонове. При този тип не се търси контраст, а по – скоро мекота и нежност. Сиви и бледо сини нюанси са много подходящи. Ще изглеждате наистина свежи и привлекателни, облечени в дрехи с тези цветове. Можете да комбинирате и с малка чантичка, за да завършите напълно вашия стил.

Есенен тип

Това са хора, които имат кожа с бронзов тен а косата им е рижава или кестенява. Цветовете за тях са всички нюанси червено, златисто и бежово. Пясъчният и бронзов оттенък също са много подходящи. Избягвайте бяло, сиво и розово. Но за сметка на това ще изглеждате перфектно в наситено зелено.

Пролетен тип

Кожата има топъл цвят.Косата е светла или рижава. Носете ярки цветове, но изчистени дрехи. Не прибягвайте до шарени неща. Праскова, корал, златисто, оранжево, синьо и светло зелено са цветовете, които най – много ви пасват.  Избягвайте черното и бялото. Не са подходящи за вас.
Ако вече определихте вашия тип и сте се насочили към цветовете, които са създадени специално за вас остава момента, който е най-любим за повечето хора-пазаруването. Направете своя избор за дрехата или аксесоара, който ви допада най-много и който искате задължително да имате в гардероба си.

Вижте още...

Свързани оферти