БлогКрасота и Здраве

Можем ли да изправим косата си без преса?

Можем ли да изправим косата си без преса?
Може би се учудвате, че има и друг начин да изправим косата без преса, но е факт. От много време жените изправят своите коси без нагорещени уреди. Е все пак и косата не трябва да е прекалено къдрава, за да се получи ефектът, който искате.

1.Първата стъпка е да подберете правилен шампоан, както и балсам.

Специалните продукти трябва да са разработени за прави коси. Тези продукти са изглаждащи.

2.Кърпата трябва да попива водата много добре.

Кърпата, която е направена от специален „порест” материал е най-подходяща. Той попива много добре, за разлика от памучната кърпа, която допълнително накъдря косата и я накъсва. Кърпите във фризьорските салони са точно от такъв „порест” материал.

3.Реши косата, докато не е изсъхнала напълно.

Сресвай косата, като наведеш главата надолу и нежно я изтисквай с ръце, докато не стане напълно суха. Добре ще бъде след това да нанесеш масло без да го отмиваш. Така ще загладиш непокорните косъмчета.

4.Увити мокри кичури

Когато касата ти е наполовина изсъхнала, раздели я на кичури и увий всеки от тях около главата, като защипеш с фиби. Прическата ти ще е готова след няколко часа, когато косата е напълно изсъхнала.

5. Пластмасови ролки

Колкото по-широки са ролките, толкова по-добре. Нужно е само да разделиш изсушената с кърпа коса на кичури и да ги навиеш на ролките. Те няма да накъдрят косата, а точно обратното-ще я изправят.

6. Можеш да използваш сешоара, но на студен режим

Нагласи сешоара на режим „студен“ и използвай широка четка за да разресваш, а може да я разделяш и с пръсти. След като косата е суха, може да нанесеш кокосово масло за приглаждане и блясък. Изсушаването на косата при специалисти се прави точно с такава широка четка, за да се оформи прическата перфектно.

Вижте още...

Свързани оферти