БлогКрасота и Здраве

Модни къси прически за пролет-лято 2020

Модни къси прически за пролет-лято 2020
Понякога само една промяна на прическата може да направи визията на една жена по-привлекателна и интригуваща. Модните тенденции за прически през пролетно-летния сезон на 2020г. са ориентирани към всякаква дължина на косата. Особено иновативни решения предлагат обаче майсторите фризьори за оформяне на къси прически. 

Какви са модерните варианти за къса коса? 

Всяка дама е наясно, че късата коса я прави да изглежда по-млада. Ето защо специалистите залагат на едни чудесни варианти за стилни къси прически. Модните тенденции през сезон пролет-лято 2020 залагат на естествеността, която се постига най-вече чрез различните видове бретон и асиметрията. 

Прическа във френски стил 

Тази прическа е за дамите от всички възрасти, които предпочитат късата, стилно оформена коса. Може да бъде в различни стилове, но с френски шик – Гарсон, Сасон, Гаврош, Пикси, Боб и др. 

Прическа Боб 

Това е една от най-популярните прически. Дали ще има оформени кичури, удължаване на косата в предната част, или асиметрия и избръснат участък, тя ще предизвика несъмнен ефект. За това ще допринесе и боядисването на косата в различни цветове. 

Асиметрична прическа 

Различната дължина на краищата на косата като контраст в прическата е много актуален тренд. По-смелите дами могат да си позволят дори избръсната част с рисунки върху нея. Вариант е и дългият бретон, спуснат отстрани, както и цветове на кичурите в синьо и розово. 

Прическа Шаги 

Тази „рошава” прическа изглежда перфектно за къса коса във всички свои разновидности: 

- Шаги – Боб е най-универсалната опция, като прическата всъщност е вид шапка с разрошена коса. 
- Шаги готик е предимно за брюнетки, като подчертава очите, устните и веждите.
- Шаги ретро е прическа, представляваща смесица между Шаги и Боб. 

Ултра къса прическа 

Ултра късите прически са актуални винаги и не отнемат по никакъв начин от женствеността. Този милитари стил избират както обикновени жени, така и известни дами. 

Коя къса прическа да изберем? 

Изборът ни на къса прическа зависи от типа коса и от формата на лицето ни: 

- Ако косата ни е гъста, късата прическа е идеално решение. 
За всякакъв тип коса са подходящи прическите стил каре или Боб, както и Пикси.

- Работата с къдрава коса е трудна, но винаги могат да се оформят къдрици с пръсти. За много къдрава коса са подходящи изправеният бретон, прически Гарет, Боб, каскада или каре. 

- За по-фина коса едно етажиране или асиметрично подстригване ще й придаде повече обем. 

- Късите прически за кръгло лице трябва да се избират внимателно. Добро решение е асиметричната прическа с удължаване отпред. Бретонът е скосен.

 - Дамите с овални лица могат да си позволят прическа в къс вариант във всякакъв стил 

- Пикси, Боб, каре, асиметрична прическа.

- Ако лицето ни е квадратно, за нас са подходящи късите прически с гладки вълни и наклонен бретон. Прически Каре, Пикси и различни видове Боб ще стоят добре. 

Предимствата на късите коси са много и това ги прави модерни и популярни, но е добре винаги да се консултираме със стилист, преди да променим прическата си.

Вижте още...

Свързани оферти