БлогКрасота и Здраве

Рибеното масло и неговите благоприятни въздействия върху тялото

Рибеното масло и неговите благоприятни въздействия върху тялото

Тялото ни се нуждае от много и различни хранителни вещества и елементи. Един от най-важните елементи е известното рибено масло.

Наред с това, че има функцията да подсилва имунитета, повишава доброто настроение, редуцира на теглото, подобрява паметта и намалява риска от инфаркт, интересен факт е, че рибеното масло е пръв помощник при астма.

Астмата е дихателно заболяване, което може да продължи през целия живот на човек.  В световен мащаб, тя е от водещите заболявания. Тя не може да се излекува напълно, но може да се намалят симптомите, като се спазва подходяща диета и се приемат определени добавки. Такава добавка е именно рибеното масло. Той е най-богат източник на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които пък от своя страна са с противовъзпалително свойство. Много важни елементи за здравословното хранене. Можете да го комбинирате с хранителна добавка за против вируси и възпаления.

Интересен факт е, че ескимосите много рядко се разболяват от астма, което се дължи най-вероятно на това, че се хранят главно с риби, богати на мастни киселини. Кефалът, скумрията, сьомгата и пъстървата могат да помогнат срещу астмата, защото съдържат повече от 2% мазнини. Дозата на рибено масло дневно, което подпомага дишането е 3,3 грама. Ако два месеца спазвате това количество, ще забележите и положителните резултати.

Рибеното масло не може да бъде заменено от други източници или масла като лененото например. Имайте предвид обаче, че рибеното масло не се препоръчва, ако сте в депресия, имате диабет, ХИВ/СПИН, защото то помага за разреждането на кръвта и може да предизвика странични реакции. Тогава ви препоръчваме етерични масла, които ще ви помогнат за борбата с депресията, за да няма проблем след това да ползвате рибеното масло.

Много интересен факт е, че има провинция в Индия, в която се прави ежегоден фестивал на рибеното масло. На него хиляди хора, които имат астма, се потапят в рибеното масло, което е в комбинация с други билки и споделят, че усещат подобрение в състоянието си.

Много важно е децата и бременните да приемат рибено масло, за да са здрави.

Вижте още...

Свързани оферти