БлогКрасота и Здраве

Мода при обувките – топ трендове за пролет/лято 2020

Мода при обувките – топ трендове за пролет/лято 2020
Пролетта и лятото вече наближават и световните топ дизайнери са готови с нови предложения за модните тенденции при обувките за предстоящия сезон.

Модерните обувки за пролетно-летния сезон са разнообразни по стил и дизайн, както и по цветове и използвани материали. Повечето модели са оригинални – например с необичайните си форми или метални ефекти, но класическите обувки остават.

Топ предложенията за предстоящия сезон пролет/лято са и ретро, и много необичайни понякога, но с тенденция да задоволят и най-претенциозните вкусове.

Котешка пета

Този тип обувки е един от най-универсалните за предстоящия сезон. Те са елегантни, с висок ток и затворени пръсти. Подхождат както на дънки и леки рокли, така и на костюми.

Помпи

Тези класически обувки могат да бъдат в традиционни нюанси, но можем да изберем и по-свежи цветове като червено, синьо, жълто или зелено.

Балерини

Те са не само удобни, но и ще бъдат много модерни. За предпочитане са тези с плоска подметка и остър връх.

Прозрачни обувки

Обувките с прозрачни елементи са наложени от предишните сезони. Това, че откриват части от крака, ги прави оригинални и отново на мода.

Обувки с принт

Ярката бродерия или флоралният и животински принт по обувките са в синхрон с настроението, което буди пълната с живот природа в този сезон.

Обувки с връзки и панделки за закрепване

Момичетата и младите жени са сред най-големите почитателки на тези обувки. В новия сезон ще се наложат сандалите с юта и с въженца в морски стил.

Обувки, украсени с ресни

Тези обувки са за по-смели дами, които обичат богатата украса на висящите ресни.

Обувки с метален ефект

Металният ефект върху ботуши и боти от есенно-зимния сезон се мести като много актуален и при обувките и сандалите.

Еспадрили

Никоя жена не остава безразлична към тези леки и удобни сандали, защото се съчетават идеално с дънки и рокли. Модерна ще бъде подметката тип въже.

Сандали на платформа

Обувките с различен тип платформа са традиционно модерни. Те не само увеличават ръста, но и са удобни и практични.

Ботуши

Много жени обичат да носят високи ботуши с груба подметка през пролетта, а през лятото – по-нежни и ефирни варианти. През предстоящия сезон  ще имат възможност да избират сред многото предложения.

Обувки с квадратен ток

Квадратният ток е по-стабилен и остава актуален за ботуши, боти и сандали.

Оксфордки

Остават модерни и са подходящи както за улицата, така и като допълнение към бизнес облекло.

Мокасини

За почитателките на обувките без ток предлаганите модели мокасини са сред най-предпочитаните и актуални за сезона.

Изглежда, че класическите обувки на висок ток не са сред първите места на модерните трендове за сезона. Все пак те присъстват, но украсени с футуристични инкрустации, камъни, лъскави елементи и дори дантела.

Като цяло, новият сезон пролет/лято 2020 при обувките налага ниските платформи, леките сандали, малкия ток, лъскавата украса и ярките цветове.

Вижте още...

Свързани оферти