Екскурзия 7 дни/5 нощувки до Анкара, Кападокия, Коня, Ескишехир, Бурса

Дениз Травел

Екскурзия 7 дни/5 нощувки до Анкара, Кападокия, Коня, Ескишехир, Бурса

Оценка:
0
/ 5 от 0 гласа

Предлага: Дениз Травел

Местоположение: Кападокия - Виж на карта

Валидност на офертата от 31.08 до 17.10

Оферта от deals.bg

459.50лв
425.00лв
-8%

Описание

Програма:
1 ден
Отпътуване от София в 20:00ч от Александър Невски, от Пазарджик 21.00ч. от Шел Пазарджик,от Пловдив в 21:45 ч от OMV до хотел Санкт Петербург. Преминаване през ГКПП Кап. Андреево. Нощен преход.
2 ден
Пристигане в Анкара разглеждане на града. Посещение на Мавзолея на Кемал Ататюрк.Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Вечеря. Нощувка.
3 ден
Закуска. Отпътуване за Кападокия. Фото пауза при Соленото езеро – Туз Гьолу. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерджиес и Хасан Даг. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела.
След вечеря възможност за посещение на Турска вечер в автентичен ресторант с богата програма и фолклорни танци – срещу доплащане. Менюто включва ядки, плодова салата и напитки местно производство – без лимит (няма включена вечеря). Нощувка.
4 ден
По желание рано сутрин по изгрев слънце около 05:30 ч преди закуска, възможност за разходка с балон над Кападокия и наблюдаване излитането на балоните – преживяване, което не може да се опише с думи, може само да се изживее. Множество цветни балони с горещ въздух се издигат, за да може туристите да видят скалните образувания – „комините на феите“ отвисоко. Лъчите на утринното слънце са в нюанси от розово до синьо и кара всеки да се чувства така, сякаш се намира в земя на вълшебства. Денят за провеждане на полета с балон може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия. Връщане в хотела.
Закуска. Срещу доплащане, целодневна екскурзия и разглеждане на известни забележителности и природни феномени в областта Кападокия, Долината на гълъбите. Разходка в Национален парк Долината Гьореме – музей под открито небе с богатство от скални църкви, най-старата от които е от 4 век: Църквата с ябълката, Тъмната църква, Църквата на сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус, школата на Свети Апостол Павел. Гьореме е уникално съкровище под защитата на ЮНЕСКО. Възможност за посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки. Връщане в хотела. Свободно време.
Вечерта по желание посещение на автентичен ритуал на дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема (без включена вечеря и напитки). Нощувка.
5 ден
Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на подземния град Каймаклъ – построен под хълма, известен като Цитаделата на Каймаклъ. Град Каймаклъ е най-големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера.
Отпътуване за Коня. Пристигане в Коня – родината на дервишите. Посещение на Музея на дервишите – Мевляна; джамията на Алладин – в сирийски стил.Отпътуване за Ескишехир. По пътя посещение на град Акшехир, където се намира гробът на Настрадин Ходжа. Настаняване в хотела. Нощувка.
6 ден
Закуска. Разглеждане на град Ескишехир – „Турската Венеция“. През града живописно се вие река Порсук. Около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления, вечер пък мостовете над реката се превръщат в цветна феерия. В града се намира най-големият турски университет, който е и 4-ти по брой студенти в света – Анатолийски университет. Разглеждане на Етнографския комплекс Одунпазаръ. Отпътуване за Бурса. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Бурса – първа столица на Османската империя. Разглеждане на забележителностите на града – известната Улу Джами и посещение на Козахан – уникално място с безбройни магазини за копринени шалове, истински произведения на изкуството.
Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив или София полунощ.

****
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ  • Валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.


  • За лица под 18 години, пътуващи с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт / + 2 копия от акта за раждане и оригинал.


****
Дениз Травел притежава Удостоверение за регистрация за туроператор и туристически агент № 05626/ 17.04.2006, Номер на задължителната застраховка по чл.42 от Закона за Туризма N 800004053 при застраховател ЗД ЕВРОИНС АД
* * *
ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Условия за ползване


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Срещу един ваучер на човек предплащате 60 лв. на човек, при двойно настаняване, за:
Транспорт от София, Пазарджик, Пловдив с автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара;
2 нощувки със закуски и вечери в Кападокия;
1 нощувка със закуска в Ескишехир;
1 нощувка със закуска и вечеря в Бурса;
Туристическа програма в Коня, Ескишехир и Бурса;
Посещение на Соленото езеро;
Подземния град Каймаклъ (без включена входна такса);
Посещение на град Акшехир и гроба на Настрадин Ходжа;
Фото пауза при долината-каньон Ъхлара;
Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Панорамна обиколка на Анкара – 15 евро;
Полет с балон над Кападокия – около 160-170 евро;
Целодневна екскурзия из Кападокия „Земя на чудесата“ – 15 евро;
Турска вечер в автентичен ресторант с богата програма – 25 евро;
Автентичен ритуал на Дервиши с танца Сема – 20 евро;
Входни такси на посещаваните обекти:
Музея на Анатолийските цивилизации – 50 турски лири;
Крепост Учхисар – 10 турски лири;
Подземен град Каймаклъ – 50 турски лири;
Гьореме „музей под открито небе“ – 100 турски лири;
Зелве – 25 турски лири;
Гробницата на Мевляна в Коня – 7 турски лири;
Застраховка „Отмяна на пътуване“.
ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при актуализация и промяна на цените на входните такси на посещаваните обекти.

Местоположение

Сходни предложения