Кападокия 2020: самолетен билет, 7 нощувки в хотели 4 и 5*, закуски и вечери, трансфери

Премио Травел България

Кападокия 2020: самолетен билет, 7 нощувки в хотели 4 и 5*, закуски и вечери, трансфери

Оценка:
5
/ 5 от 1 гласа

Предлага: Премио Травел България

Местоположение: Кападокия - Виж на карта

Валидност на офертата от 21.04 до 19.05

Оферта от deals.bg

ТОП цена
759.00лв

Описание

КАПАДОКИЯ
Програма:
ДЕН 1 | Полет до Анталия Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището с "Добре дошли“. В хотела Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.
ДЕН 2| Манастир Мевляна – КападокияЗакуска. Пътуване към Коня – някогашната столица на ранно-средновековното селджукско царство. Ще посетите манастира Мевляна (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.
ДЕН 3| Гьореме и УчхисарЗакуска. В националният парк „Гьореме“ (под егидата на ЮНЕСКО) ще видите известните със своите фрески скални църкви. Въображението Ви ще се провокира от мистичните скални стени, пирамиди и конусообразни образувания с вулканичен произход. Ще посетите долините Деврент и Пашабаг (известна още като „Долината на монасите“). За Пашабаг е характерно базалтовите шапки върху вулканичните туфи, тук се намира и църквата на св. Симеон Стълпник. Пейзажът ще Ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над 10 метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате отвън най-високото вулканично образувание – Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете с цялостния производствен процес от извличането на суровината – коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Програмата ще завърши с посещение на гр. Аванос, в който още се практикува грънчарството, спазвайки традициите от древността. За характерните червени грънчарски изделия се използва пръст от наносите на Червената река. Нощувка в района на Кападокия.
ДЕН 4| Свободно време или излетЗакуска. Преди обяд ще разгледате още мистични места в района на Кападокия, след което ще имате свободно време или възможност за допълнителна екскурзия предложена от любезните ни домакини. Нощувка в района на Кападокия.
ДЕН 5| Султанханъ – АнталияЗакуска. На връщане към Анталия ще видите прочутия селджукски кервансарай Султанханъ (Султанския хан). Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Следващите три нощувки са в Анталия.
ДЕН 6| АнталияЗакуска. Анталия е курорт на Турската ривиера. Градът е заобиколен от високи планини и средиземноморското край-брежие. Районът е изпълнен с безброй плажове, множество археологически и исторически обекти. Ще видите „Йъвлъ Минаре“ (Минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На „Калекапъсъ“ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможнос-ти за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключител- но красиви бижута или кожени изделия. За финал на деняще посетите прочутия водопад „Карпуз Калдъран“. Нощувка в района на Анталия.
ДЕН 7| Свободно време или излетЗакуска. Свободно време или излет, предложен от любезните ни турски партньори. Нощувка в района на Анталия.
ДЕН 8| Полет към домаЗакуска. Трансфер за летището и обратен полет към София
Хотели по програмата: Анталия- Belek Beach Resort Hotel 5*; Кападокия- Yiltok Hotel 4* Avanos.
ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за Турция, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Те могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози. 
Информация за анулация:
При анулация на потвърдена резервация за екскурзията от страна на клиента, туроператорът си запазва правото на следните удръжки:
• до 44 ден преди датата на пътуването - 35% от стойността на пътуването;
• между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването - 50% от стойността на пътуването;
• между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването - 70% от стойността на пътуването;
• между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването - 80% от стойността на пътуването;
• по-малко от 9 дни преди датата на пътуването - 100% от стойността на пътуването.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
питейна вода - препоръчва се минерална
валута - турска лира (TRY) - 1 евро ≈ 6.00 турски лири
местно време - без промяна спрямо България
електричество - 220 V
официални празници - 1 януари; 23 април (Ден на националната независимост); 19 май (Ден на Ататюрк); 30 август (Ден на победата); 29 октомври (Ден на Републиката). В Турция има два големи религиозни празника - "Рамазан байрам" и "Курбан байрам".

ПРЕМИО ТРАВЕЛ СЪВЕТВА:

При кражба на лични документи трябва да се потърси съдействие от най-близкото полицейско управление за издаване на документ за събитието.
Препоръчително е да се уважават местните нрави и обичаи. При посещение на джамии обувките се събуват, а жените покриват главите и откритите части на тялото с кърпа. Мъжете не трябва да носят къси панталони (в някои по-големи и известни джамии са предвидени покривала за тези, които не са подходящо облечени).
Обидни думи и действия по отношение на турската нация, националния флаг и основателя на републиката - Мустафа Кемал Ататюрк, се считат за много тежки престъпления.
Снимането с фотоапарати и камери да се извършва само в туристически райони и на местата, където това не е изрично забранено.
Препоръчва се наличната валута да се обменя на малки суми. Обикновено валутата се обменя без комисионна в обменни бюра, банки или хотели. Почти навсякъде в градовете са на разположение банкомати, които приемат основните кредитни и дебитни банкови карти. Валутните курсове се публикуват ежедневно в турските вестници. Ако се обменя голяма сума валута или се прави голяма покупка с обменена валута, която ще се декларира на митницата, е необходимо запазване на бордерото от извършената обмяна на валута, което служи като доказателство пред митническите органи за законовия произход на паричните средства.

Премио Травел България ЕООД, e регистриран туроператор и турагент с Удостоверение  за регистрация за туроператор  и  туристически  агент  № РК- 01- 7532/ 23.02.2016 г. Номер на задължителната застраховка по чл. 61, ал. 2, т. 4 от Закона за Туризма 13160192110000003 валидна до 09.03.2020 г. при ЗАД "Алианц България".

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Условия за ползване


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Срещу един ваучер предплащате 30% от пакетната цена на човек, при двойно настаняване, за:
Двупосочен самолетен билет до Анталия;
Летищни такси;
20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж, на човек;
7 нощувки със закуски и богати вечери в хотели 4 и 5*, съответно: 3 в района на Кападокия; 4 в района на Анталия;
Трансфер: летище- хотел- летище (модерен автобус с климатик);
Културна програма и входни такси за всички места по програмата;
Екскурзовод, говорещ български език ще Ви посрещне с освежаващ коктейл и ще Ви даде подробна информация за цялата програма на екскурзията;
Останалата сума от пакета доплащате към туроператора, до 50% при подписване на договора си, до 100% до 45 дни от датата на отпътуване.
За дете от 0 - 12г. настанено с двама възрастни, купувате ваучер и ползвате отстъпка при доплащането 50лв;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро, за лица под и над 66г. : 12 лв.
Доплащане за самостоятелна стая - 219 лв.
Бакшиш за екскурзоводско обслужване и шофьора
Допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване"

Сходни предложения