Тайнствена Кападокия - 5 дни, 4 нощувки, закуски, вечери и транспорт

Рикотур TO, София

Тайнствена Кападокия - 5 дни, 4 нощувки, закуски, вечери и транспорт

Оценка:
0
/ 5 от 0 гласа

Предлага: Рикотур TO, София

Местоположение: Кападокия - Виж на карта

Валидност на офертата от 04.04 до 12.10

Оферта от deals.bg

485.00лв
455.00лв
-6%

Описание

 
1 ден - Отпътуване от  София  в 21:30 ч. Преминаване  през ГКПП Кап. Андреево - Капъкуле.
Пристигане в Анкара, настаняване в хотела***. Туристическа програма в град Анкара - столица на Република Турция и един от най-оживените градове в страната - Мавзолея на Ататюрк, Националният площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Вечеря. Нощувка.
2 ден –  АНКАРА – Кападокия.  Закуска. Отпътуване за района на Кападокия. Фотопауза при соленото езеро - Туз Гьолу/Соленото езеро/, разположено на 905 м надморска височина. Настаняване в хотел***+ в района на Кападокия. Туристическата програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод. Посещение на подземния град Каймаклъ – най-големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива свързани с тунели. Следва разглеждане на Юргюп – едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Венеса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хетите. Разглеждане на Червената долина на Дервент. Връщане в хотела. Посещение на емблематичната местност Зелве – с три долини и с няколкото селища от жилища в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на шоу на “Въртящите се дервиши “. Нощувка.
3 ден –Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон).
Програмата продължава с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Посещение на долината на Гьореме(UNESCO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите християни, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град Ючхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкия поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане – посещение на представление с ориенталски танци. Нощувка.
4 ден - Закуска. Отпътуване за Бурса .  Попътно  спиране  в  Ескишехир, наричан  още  турската  Венеция, градът  на  Настрадин  ходжа, за които  казват, че  освен  с  университетите  си, е  известен  с  реставрираната   стара  част, където  къщите  наподобяват  на  нашата  Копривщица,  със  сувенирите  и  накитите  от  морска  пяна, мек  минерал който  се  добива  само  в  района  на  града. Свободно  време  за  разходка.  Привечер  настаняване  в  хотел  в  Ескишехир  или Бурса. Свободно  време.  Нощувка.
5 ден – Закуска. Кратка  туристическа  разходка  в  Бурса  и  посещение  на  известния  дълъг  пазар. Отпътуване  за  България. Пристигане  в  София, късно  вечерта.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи. 
Срок за уведомление при  недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди началната дата. 
Необходими документи:  Задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Турция.
 
 Забележка: 


  • Вечерите са без включени напитки; 

  • Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки. 

  • Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (Районът е осеян от кафенета и магазинчета за сувенири.) 

  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата; 

  • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. " Рикотур ООД" - не носи отговорност за евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси. 

  • Лица над 79 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.    • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия /; а  при  разминаване  във  фамилните  имена , копие  от  акт  за  раждане .


 
 
*****
Рикотур ООД притежава Удостоверение за регистрация за туроператор и туристически агент № Т-РД-15-119/09.07.2019 и задължителна застраховка по чл.42 от Закона за Туризма N 0703205201900001 при ЗАД ОЗК - Застраховане АД.
* * *
ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

Условия за ползване


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Срещу един ваучер заплащате на човек, при двойно настаняване, за:
Транспорт с лицензиран туристически автобус по описания маршрут;
Пътни, магистрални , входни такси и паркинги;
Фериботни билети;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел - 3* в Анкара;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел - 3* в Кападокия;
1 нощувка със закуска в хотел – 3* в Бурса;
Панорамна обиколка на град Анкара;
Фото пауза и посещение на Туз гьолу или Соленото езеро;
Посещение на скалната крепост Ючхисар;
Посещение на скалните църкви в Гьореме;
Посещение на откритият музей Гьореме;
Посещение на подземните градове Каймаклъ;
Посещение на местностите Юргюп и Дервент;
Посещение на традиционно грънчарско ателие;
Посещение на Долината Зелве;
Посещение на градчето Аванос;
Туристическа програма с местен екскурзовод по маршрута;
Посещение на Ескишехир;
Разходка в Бурса;
Придружител от агенцията туроператор.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходи от личен характер;
Пътни и горивни такси – 20 евро;
Музей на анадолските цивилизации в Анкара – 40 TL;
Крепостта Ючхисар – 75 TL;
Скалните църкви в Гьореме – 30 TL;
Долината Зелве – 30 TL;
Подземният град Каймаклъ – 75 TL;
Шоу на дервишите - 25 евро;
Полет с балон над Кападокия – 170 EU;
Ресторант с турска програма – 27 евро;
Вечеря в хотела Бурса – 10 евро;
Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR за лица до 65г – 5 лв (над 65 г има завишение);

Сходни предложения