Тайнствена Трансилвания, 3 дни/2 нощувки , закуски и транспорт

Рикотур TO, София

Тайнствена Трансилвания, 3 дни/2 нощувки , закуски и транспорт

Оценка:
0
/ 5 от 0 гласа

Предлага: Рикотур TO, София

Местоположение: Синая - Виж на карта

Валидност на офертата от 14.03 до 08.06

Оферта от deals.bg

239.00лв
195.00лв
-18%

Описание

 
Програма на пътуването: София:
 
1 ден - 23.00 ч. Отпътуване от София, Ал.Невски по маршрут София – Видин - Крайова – Сибиу. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Почивки по пътя. Сутринта пристигане в Сибиу – град с богата история, Европейска столица на културата през 2007г. Свободно време за пешеходна разходка из забележителния трансилвански град Сибиу – крепостните стени, Големия площад, католическата църква „Св. Троица”, Кулата на Съвета, Малкия площад, Моста на лъжите, площад „Хюет”, Евангелистката църква „Св. Богородица", двореца Брукентал.  Настаняване в хотел 3* района на Сибиу. Кратка почивка. По желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Биертан и Сигишоара: Отпътуване и по пътя – фото пауза при Укрепената църква в Биертан – впечатляващ средновековен паметник. Отпътуване и пристигане в Сигишоара – един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, родно място на Влад Цепеш. Свободно време за разходка из тесните криволичещи улички на града и разглеждане на туристически забележителности: Цитаделата, Часовниковата кула, Църквата на Доминиканския манастир, Къщата на Влад Цепеш - Дракула, Венецианската къща, Покритото стълбище и Църквата на хълма. Отпътуване и връщане в хотела. Нощувка.
 
2 ден - Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия до Алба Юлия и замъка Корвин в Хунедоара: Отпътуване за замъка Корвин, известен още като Замъка Хуняди – един от най-красивите и впечатляващи дворцови комплекси в цял свят, до 1541 г. той е в Кралство Унгария, а по-късно е в Княжество Трансилвания. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. Има високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III (по-известен като Влад Цепеш, или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. По обед отпътуване за Алба Юлия (Бълград) – разходка из старата крепост на града, приютила католическата катедрала „Св.Михаил“, Националния музей на Обединението, където се подписва Трианонския договор за присъединяването на Трансилвания към Румъния, прокламирано с декларация на 01.12.1918 г. и от тогава национален празник на Румъния; православната катедрала на коронясването на крал Фердинанд Първи и кралица Мария през 1922 г., библиотеката, княжеския дворец и руини от римляните до наши дни. Отпътуване и връщане в хотела. Нощувка.
 
3 ден - Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за манастира Куртя де Арджеш – първият влашки манастир, бил е главен храм на влашките владетели през XVI-ти век, основан от Нягое I Басараб (1512-1521), син на влашкия болярин Първу Крайовеску. В манастира са погребани румънските крале Карол I, Фердинанд I и крал Карол II, както и техните съпруги кралиците Елисавета и Мария. На територията на манастира в църквата „Св. Николай“ са положени мощите на Св.Филотея Търновска. Почивки по пътя.  
Бонус : Разглеждане на най-големия в Европа музей на открито – етнографския комплекс АСТРА  .  Късно вечерта пристигане в София.  

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 4  дни преди началната дата
Необходими документи: - валиден задграничен паспорт, за  деца  до 18 год., пътуващи сами или с един родител, нотариално заверена декларация от не пътуващия/те  родител/и че разрешават на детето си да напуска границите на Р. България.
*Няма визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваната страна
Отговорност : Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Турция, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността при провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и възможностите на местните ни партньори. 
*****
Рикотур ООД притежава Удостоверение за регистрация за туроператор и туристически агент № Т-РД-15-119/09.07.2019 и задължителна застраховка по чл.42 от Закона за Туризма N 0703205201900001 при ЗАД ОЗК - Застраховане АД.
* * *
ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

Условия за ползване


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Срещу един ваучер заплащате на човек, при двойно настаняване, за:
Tранспорт с лицензиран автобус;
Пътни и гранични такси;
2 нощувки с две закуски в хотел 3* в Сибиу;
Посещение на Сибиу;
Посещение на манастира Куртя де Арджеш;
Представител на агенцията по време на пътуването;
Пътни и гранични такси, паркинг;
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Доплащане за единична стая – 80.00 лв.;
Полудневна екскурзия до Биертан и Сигишоара (без входни такси) – 22 лв;
Еднодневна екскурзия до Алба Юлия и замъка Корвин (без входни такси) – 27 лв;
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 7 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
Входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.

Местоположение

Сходни предложения